MINISTERIO
DE EMPLEO
Y SEGURIDAD SOCIAL

Seguretat Social

Escut d'Espanya i logotip del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social amb un enllaç a la seva pàgina web. Enllaç en una nova finestra. Logotip de la Seguretat Social amb enllaç a la pàgina d'inici
Informació lingüística
Cercador avançat

Comissió per a la Reforma de les Administracions Públiques

Ets a: Inici » Comissió per a la Reforma de les Administracions Públiques

Comissió per a la Reforma de les Administracions Públiques


La Comissió per a la Reforma de les Administracions Públiques (CORA) es va crear per Acord de Consell de Ministres de 26 d'octubre de 2012. Aquesta Comissió es va estructurar en quatre Subcomissions:

  • Duplicitats administratives, per tal d'identificar i eliminar duplicitats i reforçar els mecanismes de cooperació entre Administracions.
  • Simplificació administrativa, adreçada a l'eliminació de traves burocràtiques i a la simplificació de procediments en benefici dels ciutadans.
  • Gestió de serveis i mitjans comuns, per tal d'identificar les activitats de gestió que, pel fet de ser similars, es poden exercir de manera centralitzada o coordinada, i optimitzar així els recursos públics.
  • Administració institucional, focalitzada en l'anàlisi de la tipologia dels ens que formen les Administracions Públiques, i per tal d'abordar modificacions generals i actuacions singulars sobre entitats concretes.

El Resum Executiu de l'Informe de la Comissió per a la Reforma de l'Administració (CORA), en referir-se als principis que la inspiren, i dins la Millora de l'eficiència de les Administracions Públiques mitjançant la Implantació del sistema de mesurament de l'eficiència, anuncia que "es podrà publicar a les pàgines web dels organismes el temps de tramitació dels procediments amb major incidència en els ciutadans, així com les variacions en el temps esmentat".

La mesura de CORA, 0.00.001.0: Implantació del sistema de mesurament de la productivitat/eficiència, té un primer aspecte d'execució immediata, que és la publicació dels temps de tramitació de 10 dels procediments de l'Administració General de l'Estat més utilitzats pels ciutadans i per les empreses.

En execució d'aquesta mesura, l'INSS publica els temps mitjans de tramitació referents als procediments de concessió de la prestació inicial de jubilació i de maternitat.

Temps mitjans de tramitació dels procediments més utilitzats a l'INSS, per Direccions Provincials


  • Seu electrònica. Enllaç a una altra pàgina web, no garantim l'accessibilitat per a persones amb discapacitat. Enllaç en una finestra nova

Copyright © Seguridad Social 2018. Tots els drets reservats. Avís legal